I juni släppte WordPress sin nya version 4.8 och efter så mycket som tretton miljoner nedladdningar av denna mjukvara och skrivbordsapplikation, bestämde sig skaparna för att släppa en ny, uppdaterad version, 4.8.1, en version som fortfarande är under underhåll och beta-form.

 

Denna uppdatering innehåller tjugonio olika förändringar och förbättringar på bland annat tekniska fel som kretsar en hel del kring funktionen med den nya text-widgeten. Denna beta-version av mjukvaran är, med tanke på att den fortfarande är i utveckling, så bred och fokuserar mycket på att utveckla den mycket använda sidan ytterligare, och försöker nå längder som är fantastiska men fortfarande är inom räckhåll. Beta-versionens resultat verkar mycket lovande, och det är många som går och väntar på version 4.8.1.

 

Text-widgetens förbättringar

Istället för att nu bara ha ett begränsat antal möjligheter till den typ av text man vill använda, kan man nu installera nya fonter till appen. På så vis kan man numera göra sina inlägg och texter unika i varje inlägg, eftersom man kan byta font från inlägg till inlägg, så att de inte bara följer inställningarna man har ställt in på bloggen huvudsakliga inställningar. De specifika problemen på den lite mindre text-widgeten har även nu lösts i denna beta-version av mjukvaran, men de är dock fortfarande under prövning för att se att problemen verkligen är helt och hållet lösta. För att komma till bästa möjliga resultat när det gäller detta, har WordPress anlitat några som provar beta-versionen och inspekterar dess uppdateringar så nära det går. De provar funktionerna ett flertal gånger för att se att de verkligen är säkra och korrekt framgivna.

 

Ny html-widget

Förutom möjligheterna till alla de olika användarnas och deras olika bloggars typer av text, och möjligheten att ändra dessa typer för varje inlägg, har WordPress i den nya beta-versionen lagt till en ny widget. Denna widget handlar på sätt och vis fortfarande om text, men den är inte så begränsad som bara till text. Istället för att behöva gå in på en annan sida och skapa sina egna html-koder för sina bloggar, kan WordPress användare numera göra det på WordPress.com. Detta beror på att de nämligen har skapat en widget, en liten inställning på sidan, där man har möjlighet till att samla alla sina olika html-koder man vill använda på sin blogg, istället för att ha dem på olika underkategorier i inställningarna och sedan tappa bort dem eller inte riktigt veta vart de ska sättas in.

 

De nya möjligheterna inom redigering

Denna nya widget som är dedikerad till html-koder gör det så mycket lättare att kunna redigera och ställa in sin blogg på det sätt man vill ha. Det finns oändligt många möjligheter till redigering som använder sig av html-koder, och det gör verkligen möjligheterna för användarnas egna bloggar att bli exakt så som de vill ha dem. Det enda man behöver är att kunna skapa egna html-koder vilket man lätt kan lära sig online, samt en vilja och motivation till att ge sig in i arbetet. Alla hade nog inte velat ge sig på att försöka skapa sina egna html-koder, men de som är så pass dedikerade hade gärna gjort det.

 

Share This: