WordPress är ett väldigt populärt publiceringssystem, som används av flera tusentals bloggar och webbplatser. WordPress är ett så kallat innehållshanteringssystem, CMC, som både hanterar och publicerar olika former av informationsinnehåll. Det vill säga all den information som bloggar och webbsidor innehåller. Information i form av texter, bilder och filmer. Med WordPress arbetar du med ditt innehåll i en kontrollpanel och all ändringarna görs direkt på bloggen eller webbsidan, så fort du sparar dina ändringar. WordPress är en programvara, som går att ladda ner helt kostnadsfritt och användas fritt av alla. Programmet går att anpassa och göra personligt med hjälp av nästan 40 000 plugins och teman. Här finns många möjligheter att skapa det man exakt vill ha, dessutom på ett enkelt sätt.

 

Namn efter en känd jazz pianist

WordPress har i år kommit ut med en ny uppdatering, som innehåller många nya och lovande funktioner. Den nya versionen har fått namnet efter en känd jazz pianist och kompositör, William John Evans. Han var mer känd som Bill Evans och var en av 1900-talets mest kända amerikanska jazzpianister. Under 50-talet spelade han med kända musiker, som Miles Davis och John Coltrane. De nya funktionerna i WordPress kommer att ge dig fler möjligheter att uttrycka dig själv och ditt varumärke på ett tilltalande sätt. En av de största nyheterna, är att det nu blir lättare att redigera länkar. En annan är att formateringen av visuell text blir mycket smidigare, liksom att det blir enklare att lägga in olika media typer, som film och ljud.

 

Något som man också har fokuserat på är att du på ett smidigt sätt kan se alla WordPress evenemang och vilka som är i närheten av dig, direkt från kontrollpanelen. Det kan tyckas som mindre förbättringar, men har byggts med användaren i tanken av hundratals medverkande. Detta är ett system som är gjort utifrån alla användare.

 

Media-widget

En ny bild-widget, låter dig lägga in en bild, utan någon krånglig kod. Du behöver bara lägga till en bild i widget inställningen och den kommer automatiskt att bli synlig. Likaså kan du enkelt lägga in en video från media biblioteket, direkt i sidofältet på din hemsida via en ny video-widget. Den sista av de nya media-widgets, är en ljud-widget. Denna är lika enkel att använda som alla de andra. Det enda du behöver göra, är att laddar upp din ljudfil till media biblioteket, gå in på inställningarna i ljud-widget, välja filen och sen är det klart. Svårare än så blir det inte.

 

Text-widget

Textredigeringsfunktionen är nu inbyggd i en text-widget och är den största förbättringen i Evans. Den möjliggör textredigering på ett sätt du inte skådat förr. Placera text-widgeten var du vill på din blogg eller hemsida och sen är det bara att formatera på och göra hur många ändringar du vill. Du kan till exempel skapa listor och lägga in länkar snabbt och enkelt. Den här funktionen kommer avsevärt att underlätta all text formatering och redigering.

Share This: