WordPress är ett publiceringsverktyg som används främst för att bygga sajter och bloggar. Du kan bygga allt från grunden med HTML och få sajten precis som du önskar. Detta är ett perfekt verktyg att använda sig utav för att få de funktioner och design som du vill ha. Consector.se, som är ett låneförmedlarföretag, använder sig utav WordPress, främst på grund av att plattformen är överlägset bäst när det kommer till användarvänlighet, funktionalitet och andra viktiga faktorer.

 

Historien bakom WordPress

Plattformen utvecklades under år 2001 och sedan dess har publiceringssystemet utvecklats på många sätt och vis. Många utav de allra största sajterna i världen använder sig av och är byggt av WordPress. Det finns mer än 50 miljoner sajter som är byggda med WordPress. Därför var bland annat företaget Consector väl medvetna om att WordPress var det optimala valet för att skapa en innovativ och snygg sajt för deras ändamål. WordPress är licenserad under GPL samt konstruerat på MySQL och PHP. WordPress är gratis att använda och ger fri tillgång till olika verktyg. År 2003 fick WordPress sitt nuvarande namn och det var Matt Mullenweg och Mike Little som skapade WordPress. Under 2004 gjordes ett flertal tilläggsprogram för att skapa en nyare och bättre version. Senare år tillkom även andra funktioner såsom teman, autospara, stavningskontroll, widgets, taggning, och bildredigering.

 

Fördelar med WordPress

Att använda WordPress är mycket fördelaktigt på grund av ett flertal olika faktorer. En utav de främsta är förstås att du inte behöver ha någon förkunskap eller expertis av HTML och kodning för att bygga upp en sajt med WordPress. Du kan lära dig grunderna utan att ha någon erfarenhet alls, samtliga funktioner och verktyg är mycket lätta att använda. Consector.se använder sig av många olika funktioner, på startsidan kan du bland annat ansöka om lån direkt, antingen privatlån eller bolån. Detta gör du genom att justera önskat belopp med reglaget, du kan minst låna 10 000 svenska kronor och som högst 500 000 kronor. Därefter reglerar du önskad återbetalningstid, du kan som max välja 15 år. Sedan presenteras en ungefärlig månadskostnad som du är skyldig att återbetala varje månad i det antal år som du angivit. När du har gjort detta steg så kommer du till en ny sida, här ska du välja vad syftet med lånet är. Alltså, vad du ska använda kapitalet för – exempelvis fordon, renovering, sjukvård och annat. Din ansökan hos Consector är helt kostnadsfri och när du ansöker kommer du få förslag från olika långivare. Därefter kan du välja det som lämpar dig bäst. I samband med att du ansöker kommer självklart en kreditkontroll att göras. Att sidan är så smidig att använda är tack vare att WordPress är ett sådant praktiskt verktyg.

 

Consector.se

Consectors sajt är mycket användarvänlig och funktionaliteten är hög, du kan navigera enkelt mellan de olika rubrikerna i menyraden. Den utförliga FAQ-sektionen på sajten är dessutom mycket användbar och lättöverskådlig. Här ser du tydligt frågorna som ställs och klickar du på respektive fråga så kommer ett svar synas. FAQ-sektionen innehåller de mest förekommande frågorna som sedan besvarats. Consector har dessutom en smidig chattfunktion, där du på några minuter kan få kontakt med Consectors kundsupport.

 

Att använda sig av WordPress har gjort det möjligt att använda de allra smidigaste verktygen, detta gör att du som kund och besökare på Consectors sajt får den allra bästa upplevelsen och intrycket. Just på grund av att designen är simpel men stilfull och alla smarta funktioner och verktyg är också viktiga faktorer. Med WordPress så bidrar det till att Consector kan hjälpa dig som konsument på alla möjliga vis samt erbjuder dig en kvalitativ sajt med enkel navigering på hela sidans innehåll. Det märks tydligt att Consector är måna om sina konsumenter. För den som inte har så mycket koll när det gäller lån och villkor är Consector mycket tydliga med hur det fungerar, på sajten ser du en liten ikon på höger sida där det står ”så fungerar det”. Klickar du på denna så kommer du få en guide hur hela processen fungerar i ett tydligt steg-för-steg koncept. Detta gör att även den som inte har en aning om vad ett lån på Consector innebär snabbt kan bli medveten om detta.

 

På Consectors startsida kan du skrolla ner och ta del utav en förklarande video, detta är ett klipp som skapats i syfte att användas av Consector som sedan lagts upp på Youtube. WordPress har simpla verktyg som du kan använda för att lägga in media så som klipp från Youtube på din sajt, blogg, webbshop med mera.

 

Consectors ordlista

En ytterligare funktion som är byggd på ett mycket smart sätt är Consectors ordlista, genom att använda WordPress gjordes denna funktion möjlig. Ordlistan innehåller alla relevanta begrepp som kan vara svåra att förstå sig på. Du kan exempelvis läsa beskrivningar om vad olika begrepp betyder så som Annuitetslån, Effektiv ränta, Kreditvärdighet och många fler. Ordlistan är sorterad i bokstavsordning vilket gör det enkelt för dig att hitta förklaringen på det ord som du söker. Förklaringarna är simpla att förstå och detta ökar dina färdigheter och kunskaper när det kommer till finans och lån. Detta bidrar dessutom till att du får mer förståelse och kan bli mer insatt i dina egna lån eller blivande lån.

 

Sammanfattning

WordPress är det ledande publiceringsverktyget och det finns ingen konkurrent som kan slå detta. Hela Consectors webbplats är uppbyggd med WordPress vilket har resulterat till massvis med smarta funktioner och verktyg. För att öka användarvänligheten och för att erbjuda dig som konsument de allra bästa möjligheterna. Det gäller allt från support till navigering och enkla informationslösningar. För Consector är det viktigt att du känner dig trygg och säker på sajten och att du på ett smidigt och snabbt sätt kan ansöka om olika lån beroende på ändamål. Och med WordPress har Consector lyckats med detta.

Share This: